Heb je een horeca zaak en wil je ook services zoals bezorgen aanbieden? Dan komt daar een hoop bij kijken. Je moet bijvoorbeeld een bezorgsysteem in elkaar zetten om alles digitaal goed te laten verlopen maar ook een goede telefoonlijn beschikbaar hebben. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de vervoersmiddelen die je nodig heb om de maaltijden te bezorgen bij je klanten. Dit kan bijvoorbeeld met een auto of scooter wat vooral vroeger erg vaak gebruikt werd maar tegenwoordig wordt dit steeds meer gedaan op een e bike. Deze bezorgfietsen worden vaak geleased maar het is ook mogelijk om deze te kopen. Hier lees je meer over een bezorgfiets kopen en met name een elektrische bezorgfiets kopen.

Bezorgfiets kopen of leasen?

Het is moeilijk om te bepalen of je de bezorgfietsen wil gaan leasen of kopen. Beide kanten hebben voordelen en hebben ook nadelen. Uiteindelijk moet je zelf de keuze gaan maken of je deze fietsen wil gaan leasen of kopen. Deze keuze is erg lastig en je moet wel goed geïnformeerd zijn om deze keuze uiteindelijk te gaan maken. Maar maak je geen zorgen, wij informeren je om de beste keuze te maken of je wilt leasen of kopen en wat de voor en nadelen zijn aan deze fietsen!

Voordelen van het kopen van een bezorgfiets

Een groot voordeel van bezorgfietsen kopen is dat je het volledige bedrag in 1 keer betaald. Als je de fietsen gaat leasen zal je iedere maand voor elke fiets een bepaald bedrag moeten betalen. Dit is niet ideaal, vooral niet in tijden dat het even moeilijk is in de horeca, dan is het beter dat je deze fietsen al had aangeschaft in een tijd dat je het geld zeker kan besteden aan deze aankoop. Daarom is het afbetalen van de fietsen in 1 keer een hele fijne methode en ook zeker een methode om aan te raden!

Nog een groot voordeel van het kopen van fietsen is dat je op de lange termijn er veel minder geld aan kwijt bent. Leasen is op de korte termijn goedkoper maar als je deze fietsen gaat gebruiken voor jaren dan is kopen een stuk goedkoper voor op de lange termijn omdat je maandelijks dan veel meer kwijt bent. Daarom is kopen van deze fietsen ook zeker een groot voordeel.

Voordelen van de aanschaf van een bezorgfiets

Ook zijn er nog vele andere voordelen van het kopen van een bezorgfiets. Nog steeds zijn er bedrijven die scooters of auto’s gebruiken om maaltijden te bezorgen. Uiteindelijk is een elektrische bezorgfiets kopen een veel betere optie, ten eerste bespaart dit bijvoorbeeld een hele hoop brandstof wat een hoop geld kost. Ook is het een duurzamere manier om eten te bezorgen dan het gebruik met een auto of scooter.

Ook is natuurlijk een groot voordeel dat je iedereen kunt aannemen in je zaak en het personeel niet perse een rijbewijs moeten hebben zoals dat wel het geval is met een scooter of auto. Daarom is het voordeel van het aanschaf van deze fiets ook erg groot.

Wat als je toch er voor kiest om te gaan leasen?

Natuurlijk kan je ook de keuze gaan maken om de bezorgfietsen te gaan leasen, hier zitten ook voordelen aan maar ook nadelen.

Een groot voordeel is dat je niet in 1 keer gelijk een hoop geld kwijt ben maar dat je wat kleinere bedragen per maand betaald aan deze bezorgfietsen. Het nadeel is wel dat je op lange termijn veel meer geld kwijt bent aan het leasen als je alle bedragen die je iedere maand hebt betaald aan de bezorgfietsen bij elkaar op telt.

Maar als je voor leasen kiest zit er ook een risico aan verbonden. Mocht er ook maar kleine schade zijn aan de fietsen krijg je vaak een grote rekening voor de reparatie. Als je koopt heb je hier dus zelf de controle over. Daarom is het dus ook weer voordelig om bezorgfietsen kopen.

Hoe lang gaan deze fietsen mee?

Deze fietsen kunnen een hele tijd mee en kunnen zeker wel wat hebben. Ze gaan namelijk gemiddeld wel tussen de 10 en 12 jaar mee en hier hun je dus een hele tijd mee doen. Dit is zeker een goede investering en je hebt er ook weinig onderhoud aan in tegen stelling tot een bezorgauto of bezorgscooter.

Natuurlijk heb je ook allerlei verschillende soorten en maten van bezorgfietsen. De ene gaat langer mee dan de ander. Daarom is het belangrijk goed te kijken welke fiets je aanschaft en wat de levensduur is als je kiest voor een bezorgfiets kopen.

Ook is het beter om niet de aller goedkoopste fiets te kopen maar te gaan voor een iets duurder model. Dat kost dan wel even wat meer geld maar op de lange termijn is dit een veel betere optie, omdat ze dan ook een stuk langer mee gaan dan bij een goedkoper model. Een goedkoper model zal vaker vervangen moeten worden en kost je uiteindelijk meer geld. Maak daarom dus een verstandige keuze bij het kopen van de bezorgfietsen.

Conclusie

Hopelijk heb je nu meer informatie gehad over bezorgfietsen kopen en heeft dit ook geholpen om uiteindelijk te juiste keuze te maken bij de aanschaf. Om uiteindelijk de juiste keuze te maken tussen het kopen of leasen van deze bezorgfietsen moet je de voor en nadelen tegen elkaar op wegen. Een bezorgfiets kopen heeft voordelen en leasen heeft ook voordelen.

Je moet je dus bijvoorbeeld afvragen of je de bezorgfietsen voor een korte tijd gaat gebruiken of voor jaren. In het eerste geval is leasen een beter optie en in het tweede geval is kopen een betere optie omdat je dan een stuk minder kwijt bent op de lange termijn. Als je op deze manier de voor en nadelen tegen elkaar opweegt, maak je vanzelf de juiste keuze voor een bezorgfiets kopen. Maar over het algemeen is het aan te raden om te kiezen voor een e bike bezorgfiets kopen.